אלכוהול ונהיגה – המדריך לכל מה שאתה צריכים לדעת

תוכן עניינים

אחת מעבירות התעבורה הקשות ביותר היא נהיגה תחת השפעת אלכוהול. המדינה נלחמת בעבירה זו בדרכים שונות, הן ענישה והן חינוך, פרסום ובדרכים רבות אחרות, זאת על מנת להביא להפחתה במספר הנהגים אשר עולים על הכביש בהשפעת אלכוהול.

הסיבה שהמדינה נאבקת בחומרה כנגד נהיגה בהשפעת אלכוהול, היא בגלל הכרה בעובדה שנהגים אשר נוהגים אחרי ששתו אלכוהול מסכנים את עצמם ואת הסביבה בסבירות גבוהה יותר, מאשר נהגים שלא שתו. האלכוהול משפיע עליהם באופנים שונים ומונע מהם להתרכז בנהיגה ולנהוג בצורה בטוחה.

לא מעט נכתב על נהיגה בשכרות, בין אם מדובר בחומר מקצועי שעוסק בשאלת ההשפעה של האלכוהול על הנהג, וכן על האופנים שמדינות בעולם נלחמות נגד מצב זה. מעבר לזה, לא מעט נכתב על ההשפעות הכלכליות, החברתיות והשפעות אחרות שיש לנהיגה בשכרות, הן על רמת הנהג הבודד, משפחתו והחברה בכלל.

יחד עם זאת לא כל הנהגים יודעים בהכרח את כל מה שהם צריכים לדעת בנושא, בשביל להתמודד עם סיטואציה מסוג זה בזמן אמת. שכן, בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא בכל מצב בו נהג שותה אלכוהול הוא בהכרח יכול להיות מואשם בנהיגה תחת שכרות. זה תלוי בכמות האלכוהול, וכן, אם הנהג נתפס עם כמות גדולה ממה שמותר, הרי שהענישה היא הדרגתית ולא חד משמעית.

מה אנחנו צריכים לדעת על נהיגה בשכרות

כאמור, החוק מגדיר בצורה ברורה מתי אפשר לטעון שהנהג שתוי ואסור לו לעלות על הכביש עם הרכב. בעיקרון, מדובר על תוצאות שהן מעבר ל-50 מיליגרם אלכוהול ב-100 מילימטר דם או 240 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אחד של אוויר נשוף. במקרה של נהגים חדשים, צעירים (עד גיל 24) או מקצועיים (מוניות, אוטובוסים, משאיות וכדומה) מדובר על כמות של 10 מיליגרם ל-100 מיליליטר דם.

הבדיקה מתבצעת באמצעות אמצעים שנמצאים בידיי המשטרה, כגון אמצעי בדמות ינשוף. מכשיר שהנהג אמור לנשוף אליו ואז אפשר לראות מה רמת שהוא צרך. ייתכן מאוד שלא יהיה צורך בבדיקה, שכן התנהגותו של הנהג תלמד על כך שהוא שתוי (הוא יתבקש לצאת מהרכב, ללכת בקו ישר, להניח יד על האף, והדרך בה הוא יפעל ילמד את השוטרים אם הוא שתוי או לא)

אם מתגלה שלנהג יש כמות אלכוהול גבוהה יותר בדם מהמותר, אז זכותו של השוטר לעכב אותו וכן לפנות אותו לתחנת משטרה להמשך בדיקה. בשלב הראשון הוא יכול לעכב אותו במשך חצי שעה, ולאחר מכן אם ירצה לעכב אותו להמשך הבירור, אזי  שהוא יכול לעשות עד 3 שעות, תוך כדי שהוא נותן לו את הפרטים שלו, וכן את סיבת העיכוב. זכותו של הנהג לבקש ליצור קשר עם עורך דין שייצג אותו מול השוטרים בתחנה.

תמונה: Shutterstock

רוצים לפרסם אצלנו באתר? השאירו פרטים ונחזור אליכם

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
כתבות אחרונות באתר
מאמרים נוספים שאולי תאהבו